Detailing auto – De ce?

product_18
product_19
product_20
slider_03_home_04
post_13
image_05_home_04
detailing exterior
post_22
Domeniul auto oferă multe posturi de nivel de intrare care nu necesită diplome avansate sau pregătire. Aceste poziții implică în mod obișnuit îngrijirea și întreținerea vehiculelor, cum ar fi detailing-ul automobilelor. Înțelegerea pașilor pentru a deveni un detailer auto vă poate ajuta să urmați această carieră de nivel de intrare în domeniul auto și să vă dezvoltați abilitățile necesare pentru a reuși. În acest articol, explicăm cum să deveniți detailer auto, discutăm despre îndatoririle, salariul și perspectivele locului de muncă și oferim răspunsuri la câteva întrebări frecvente.
Ce este detailing-ul mașinii?
Detailing-ul auto sau detalierea automobilelor este îngrijirea și întreținerea vopselei unui vehicul, a tapițerie, a geamurilor și a altor piese estetice. Detailerii folosesc substanțe chimice și tehnici speciale pentru a curăța și lustrui vopseaua exterioară și suprafețele interioare pentru un aspect curat.
Ce face un detalier auto?
Un detalier auto are multe sarcini, inclusiv spalarea exterioara a mașinii. Una dintre principalele sarcini ale unui detailer de automobile este de a spăla murdăria, insectele și alte resturi de pe exteriorul automobilului. Acest lucru necesită detergenți auto specifici și atenție la detalii. După ce exteriorul este liber de resturi, unii proprietari de automobile cer o ceară. Aplicarea de ceară pe vopseaua exterioară a vehiculului ajută la protejarea acestuia de razele ultraviolete de la soare și de resturile care ar putea deteriora vopseaua.
Lustruirea accesoriilor pentru automobile: Detailerii de automobile lustruiesc și accesoriile pentru vehicule, cum ar fi jantele anvelopelor, barele de protecție sau spoilerele. Unele accesorii necesită îngrijire specifică, cum ar fi detergenți speciali sau ceară.
Curățarea tapițeriei: Tapițeria interioară a vehiculelor poate necesita detergenți specifici, aspirare și întreținere specială. Detailerii folosesc aceste substanțe chimice și alte instrumente pentru a întreține și curăța tapițeria vehiculului.
Curățarea suprafețelor interne: precum plansa de bord, volanele și consolele, ar putea necesita, de asemenea, curățare și lustruire. Detailerii au grijă deosebită să curețe între scaunele auto și alte zone.
Curățarea și lustruirea geamurilor: Detailerii curăță, de asemenea, geamurile auto și au grijă deosebită să folosească un produs de curățat geamuri sigur pentru vehicule. Produsele de curățare comerciale conțin de obicei amoniac, care poate dăuna interiorului vehiculului.
Îndepărtarea mirosurilor interioare: prin curățarea tapițeriei și a suprafețelor și implementând instrumente de captare a mirosurilor sau odorizante pentru vehicule. Acest lucru ajută interiorul curat al vehiculului cu un miros plăcut.
Alegerea corectă a substanțelor chimice de curățare: Una dintre cele mai importante îndatoriri ale detailerului este să aleagă substanțele chimice potrivite pentru tapițerie, geamuri si caroserie. Spre exemplu, jantele cromate ale vehiculelor pot necesita o lustruire diferită de jantele din oțel.
Community Verified icon

Leave a Reply

Your email address will not be published.