Intretinere protectie ceramica – de ce este necesar

Un tratament ceramic auto de calitate poate sa ofere protectie stratului de vopsea pana la cinci ani, singura problema este ca majoritatea celor care ofera astfel de protectii nu cunosc faptul ca masina trebuie sa treaca printr-un proces de mentenanta / reactivare protectie ceramica anual sau la 10.000 km.

Stratul de protectie ceramica auto respinge  razele UV, lichidele, resturile de pe asfalt, noroiul, murdaria, nisipul, sarea de mare, seva copacilor, maruntaiele, excrementul pasarilor, ploaia acida si un milion de alte amenintari invizibile care sunt predispuse sa manance incet chiar si cel mai dur strat ceramic. Ele nu mai adera la fel de repede la vopsea. Astfel masina rezista cu mult mai bine in fata factorilor de degradare.

In functie de cum si unde conduceti masina, protectia ceramica se poate uza considerabil mai repede. Daca mergeti in off-road sau daca folositi o spalatorie automata cu substante chimice puternice si perii dure, longevitatea efectului hidrofob se poate diminua, dar asta nu inseamna ca protectia ceramica nu mai exista, aceasta isi face treaba in continuare, doar ca tu nu te mai bucuri in totalitate de beneficiile ei.

Asta nu inseamna ca nu trebuie sa mai speli masina, dar o poti spala mai rar si, daca stratul de protectie ceramica este unul de calitate, un jet de apa este suficient pentru a indeparta toate depunerile acumulate. Produsele de reactivare a protectiei ceramice ajuta la restabilirea stralucirii vopselei.

Serviciul de reactivare ceramica nu trebuie sa coste mai mult de 20% din valoarea platita pentru aplicarea protectiei ceramice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.